Nyári Programok Csapatépítés „Hagyományos és modern foglalkozások, pályaválasztás” Arra törekszünk, hogy feltárjuk és megértsük mind az egyén, mind a csoport, mind pedig a szervezet szükségleteit, igényeit

PIHENÉS, FELTÖLTŐDÉS ÉS TANULÁS
A Psyhodinamic munkacsoport 2013-ban is olyan programokat kínál, amelyek ötvözik a pihenést, a szórakozást, a feltöltődést és a tanulást. Ezek a 3 vagy 5 napos programcsomagok tartalmaznak kirándulásokat, természetjárást, beszélgetéseket, kézműves foglalkozásokat, előadásokat és csoportfoglalkozásokat.

SZÉP ÉS KÉNYELMES SZÁLLÁSHELY
ÍZLETES ERDÉLYI FOGÁSOK
Az ajánlott szálláshely a Pásztortűz Gyermektábor és Panzió, amely a Nyárád kanyarulatában fekszik, lankás dombok aljában, Nyárádszentlászlón, húsz kilométerre Marosvásárhelytől. Az ide látogatókat hat nagy faház várja, két-két tágas szobával, melyek mindegyikéhez fürdőszoba tartozik. Az étkezés és programok egy részének színtere a jurta alakú központi épület, amelyben a konyha is helyet kapott, ahol az ízletes erdélyi fogások készülnek.

Három napos programok:
NYÁRÁDMENTI TERMÉSZETJÁRÓ NAPOK  
HAGYOMÁNYÖRZŐ NAPOK
KALANDOS NAPOK DIÁKOKNAK

Öt napos táborok
:
TERMÉSZETJÁRÓ TÁBOR A NYÁRÁDMENTÉN
HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS ALKOTÓTÁBOR
ERŐFORRÁS-KERESŐ TÁBOR

Akik a természetjáró tábort választják, megismerkedhetnek a Nyárádmente páratlan természeti szépségeivel, túrázhatnak, magaslatokra jutva megcsodálhatják a kilátást, a szemük elé táruló völgyeket, útközben szép tájakat, réteket, erdőket bejárva növényeket és állatokat figyelhetnek meg, örülhetnek a természetben töltött időnek. Visszatérve a táborba gondolatébresztő előadásokat is meghallgathatnak, tematikus beszélgetéseken vehetnek részt, megpihenhetnek a tábortűz mellett, és élvezhetik a házias ízeket.

A hagyományőrzésre fókuszáló tábor ideje alatt, a diákokkal számos gyalogtúrát teszünk a vidéken, majd visszatérve a táborba kürtöskalácsot sütünk, mesteremberekkel találkozunk, változatos és érdekes kézműves foglalkozásokon veszünk részt. A tábor ideje alatt megismerkedhetünk a rovásírással is, és táncolhatunk a táncházban. A szervező munkacsoport tagjai interaktív előadások keretében átfogóan bemutatják a vidéket, ismertetnek helyeket, szokásokat, értékeket, valamint kérdéseket vetnek fel az emberi életvitel, mesterségek, kommunikáció, együttműködés és egészség témákban. Az a táborozó, aki csoportfoglalkozásokon is részt vesz, feladathelyzetek, beszélgetések, szerepjátékok révén elmélyülhet az előadásokon felvetett témákban és játszva tanulhat.

Az erőforrás-kereső tábor során kirándulunk, szép, régi magyar falvakat ismerünk meg, meglátogatunk öreg, méltóságos templomokat, műemlékeket. Utazás közben, de gyalogtúrák során is megismerjük a vidék jellegzetes természeti környezetét, feltöltődhetünk a természetben.

Visszatérve a táborba kézműves foglalkozások keretében megleshetjük, kipróbálhatjuk a bútorfestés, szövés és papírmerítés fogásait. A szervező munkacsoport tagjai interaktív előadások keretében átfogóan bemutatják a Nyárádmentét, a jellegzetes helyeket, szokásokat, értékeket, valamint kérdéseket vetnek fel az emberi életvitel, mesterségek, erőforrások és egészség témákban. A táborozóknak lehetőségük van arra, hogy beszélgetések, csoportfoglalkozások, feladathelyzetek, és szerepjátékok révén is elmélyüljenek az előadásokon felvetett témákban, megosszák egymással az utazások és gyalogtúrák élményeit, tapasztalatait, akár játszva tanuljanak.

CSOPORTRA SZABOTT PROGRAM
A táborok végleges programját a jelentkező csoportok határozhatják meg, kialakíthatják a számukra megfelelő időbeosztást és ritmust, az ajánlott programelemekből válogatva.
A táborok minden esetben tartalmazhatnak interaktív előadásokat és játékokat, valamint csoportfoglalkozásokat emberi életvitel, mesterségek, kommunikáció, együttműködés vagy egészség témákban. Diákoknak lehetőséget adunk arra, hogy a táborok ideje alatt részletesebben foglalkozzanak a pályaválasztással, szociálpedagógusok állnak rendelkezésükre.

Példák a választható gondolatébresztő csoportfoglalkozásokra:
„Hagyományos és modern foglalkozások, pályaválasztás”
„Játék, tanulás és munka, mint erőforrások”
„Életmód és célok”
„Kapcsolatunk a természettel”
„A természet, mint erőforrás”
„Túraélmények - magaslatok és mélységek, csúcsok és barlangok”
„Természetjárás és életmód”
„Önismeret a természetben”

 

FONTOS TUDNIVALÓK:
Elsősorban csoportok, osztályközösségek vagy baráti társaságok jelentkezését várjuk.
Programajánlataink kiváló lehetőséget adnak osztálykirándulások szervezéséhez.
Diákcsoport jelentkezése esetén minden 10 gyerek után 1 kísérő ingyenességet élvez, testvérek számára 15% kedvezményt ajánlunk.
A táborok lehetséges időpontjai:
- Öt, illetve három napos periódusok 2013. június 14 - július 31, valamint augusztus 30 – szeptember 15 időszakokban előzetes egyeztetés alapján. Ajánlott olyan periódust választani, hogy a program vasárnap kezdődjön és a következő péntekig/szerdáig tartson.
Részvételi díj a programokon, szállás és ellátás:
- öt napos tábor esetén
450 Ron/fő (előleg 20%)
- három napos program esetén 300 Ron/fő (előleg 20%)
A programok megvalósítását szakemberek, túravezetők, mesteremberek, szociális szakemberek bevonása teszi lehetővé.
Információk: Szentes Erzsébet, 0745933890, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.psyhodinamic.ro

A Psyhodinamic munkacsoport további ajánlatai:
CSAPATÉPÍTÉS, SZERVEZETFEJLESZTŐ PROGRAMOK
TANÁCSADÁS
HÁLÓZATTERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS

Saturday the 21st. http://psyhodinamic.ro.