Nyári Programok Csapatépítés „Hagyományos és modern foglalkozások, pályaválasztás” Arra törekszünk, hogy feltárjuk és megértsük mind az egyén, mind a csoport, mind pedig a szervezet szükségleteit, igényeit

A Psyhodinamic munkacsoport célja, hogy tartalmas, pihenést és feltöltődést biztosító programokat kínáljon, amelyek kirándulásokat, természetjárást, beszélgetéseket, előadásokat és csoportfoglalkozásokat egyaránt tartalmaznak.

Táborajánlataink erre a nyárra: természetjáró-, hagyományőrző és erőforrás-kereső táborok.

Természetjáró, és hagyományőrző táborokat a Nyárádmentén és Gyergyószentmiklóson is szervezünk, az erőforrás-kereső napokra pedig Nyárádszentlászlón kerül sor.

A táborok minden esetben tartalmaznak interaktív előadásokat és játékokat, valamint csoportfoglalkozásokat emberi életvitel, mesterségek, kommunikáció, együttműködés vagy egészség témákban. Diákoknak lehetőséget adunk arra, hogy a táborok ideje alatt részletesebben foglalkozzanak a pályaválasztással, szociálpedagógusok állnak rendelkezésükre. Gondolatébresztő csoportfoglalkozások ebben a témában:

„Hagyományos és modern foglalkozások, pályaválasztás”

„Játék, tanulás és munka, mint erőforrások”

„Életmód és célok”

A nyárádmenti táborok esetében a szálláshely a Pásztortűz Gyermektábor és Panzió, amely a Nyárád kanyarulatában fekszik, lankás dombok aljában, Nyárádszentlászlón, húsz kilométerre Marosvásárhelytől. Az ide látogatókat hat nagy faház várja, két-két tágas szobával, melyek mindegyikéhez fürdőszoba tartozik. Az étkezés és programok egy részének színtere a jurta alakú központi épület, amelyben a konyha is helyet kapott, ahol az ízletes erdélyi fogások készülnek.

 A gyergyói táborok esetében a szálláshely a Hétvirág Panzió, közel Gyergyószentmiklóshoz, a Gyergyói havasok ölelésében, a Békény partján. Az ide látogatókat hét fából és kőből épült ház várja, amelyekben egy-egy nagy közösségi helyiség is található kandallóval.


Programajánlatunk:
HAGYOMÁNYŐRZŐ DIÁKTÁBOR NYÁRÁDSZENTLÁSZLÓN

HAGYOMÁNYŐRZŐ DIÁKTÁBOR GYERGYÓSZENTMIKLÓSON

ERŐFORRÁS-KERESŐ NAPOK NYÁRÁDSZENTLÁSZLÓN

TERMÉSZETJÁRÓ TÁBOR A NYÁRÁDMENTÉN 

TERMÉSZETJÁRÓ TÁBOR GYERGYÓSZENTMIKLÓSON 

A hagyományőrzésre fókuszáló tábor ideje alatt, a diákokkal számos gyalogtúrát teszünk a vidéken, majd visszatérve a táborba kürtöskalácsot sütünk, mesteremberekkel találkozunk, változatos és érdekes kézműves foglalkozásokon veszünk részt. A tábor ideje alatt megismerkedhetünk a rovásírással is, és táncolhatunk a táncházban. A szervező munkacsoport tagjai interaktív előadások keretében átfogóan bemutatják a vidéket, ismertetnek helyeket, szokásokat, értékeket, valamint kérdéseket vetnek fel az emberi életvitel, mesterségek, kommunikáció, együttműködés és egészség témákban. Az a táborozó, aki csoportfoglalkozásokon is részt vesz, feladathelyzetek, beszélgetések, szerepjátékok révén elmélyülhet az előadásokon felvetett témákban és játszva tanulhat.

Az erőforrás-kereső napok során kirándulunk, szép, régi magyar falvakat ismerünk meg, meglátogatunk öreg, méltóságos templomokat, műemlékeket. Utazás közben, de gyalogtúrák során is megismerjük a vidék jellegzetes természeti környezetét, feltöltődhetünk a természetben.

Visszatérve a táborba kézműves foglalkozások keretében megleshetjük, kipróbálhatjuk a bútorfestés, szövés és papírmerítés fogásait. A szervező munkacsoport tagjai interaktív előadások keretében átfogóan bemutatják a Nyárádmentét, a jellegzetes helyeket, szokásokat, értékeket, valamint kérdéseket vetnek fel az emberi életvitel, mesterségek, erőforrások és egészség témákban. A táborozóknak lehetőségük van arra, hogy beszélgetések, csoportfoglalkozások, feladathelyzetek, és szerepjátékok révén is elmélyüljenek az előadásokon felvetett témákban, megosszák egymással az utazások és gyalogtúrák élményeit, tapasztalatait, akár játszva tanuljanak.

Akik a természetjáró tábort választják, megismerkedhetnek a Nyárádmente vagy a Gyergyói Havasok páratlan természeti szépségeivel, túrázhatnak, magaslatokra jutva megcsodálhatják a kilátást, a szemük elé táruló völgyeket, útközben szép tájakat, réteket, erdőket bejárva növényeket és állatokat figyelhetnek meg, örülhetnek a természetben töltött időnek. Visszatérve a táborba gondolatébresztő előadásokat is meghallgathatnak, tematikus beszélgetéseken vehetnek részt, megpihenhetnek a tábortűz mellett, és élvezhetik a házias ízeket.

Fontos tudnivalók:

  • Elsősorban csoportok, baráti társaságok jelentkezését várjuk. Diákcsoport jelentkezése esetén minden 10 gyerek után 1 kísérő ingyenességet élvez.
  • A táborok időpontjai:
    • Nyárádmenti táborok: 2012. augusztus 12-17, augusztus 19-24, augusztus 25-31. Jelentkezési határidő július 13, részvétel jegyzése a jelentkezési sorrend alapján.
    • Gyergyói táborok: 2012. július 15-20, július 22-27, augusztus 26-31, szeptember 2-7. Jelentkezési határidő 20 nappal táborkezdés előtt, részvétel jegyzése a jelentkezési sorrend alapján.
  • Részvételi díj, szállás, ellátás: 450 Ron/fő (előleg 20%)
  • A programok megvalósítását szakemberek, túravezetők, mesteremberek, szociális szakemberek bevonása teszi lehetővé.
  • Információk:

Szentes Erzsébet

0745933890,  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.psyhodinamic.ro

A Psyhodinamic munkacsoport további ajánlatai:

CSAPATÉPÍTÉS, SZERVEZETFEJLESZTŐ PROGRAMOK, TANÁCSADÁS,
WEBOLDAL SZERKESZTÉS,  HÁLÓZATTERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS

Saturday the 21st. http://psyhodinamic.ro.